Wspaniały smak i aromat.
Frykadelki indycze w migdałach
Składniki
- 50 dag mielonego mięsa indyczego
- 1 czerstwa bułka
- 1 biała cebula
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 1 jajko
- 1 łyżeczka curry
- 2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
- ¾ szklanki śmietanki kremówki
- 1 łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
- Natka pietruszki
Składniki
- 50 dag mielonego mięsa indyczego
- 1 czerstwa bułka
- 1 biała cebula
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 1 jajko
- 1 łyżeczka curry
- 2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
- ¾ szklanki śmietanki kremówki
- 1 łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
- Natka pietruszki

Etapy przygotowania
Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać jajko, posiekaną cebulę, połowę płatków migdałowych i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać, formować kuleczki i obsmażyć na oleju złociście z każdej strony. Śmietanę wymieszać z mąka, rozprowadzić gorącym bulionem, zagotować, dodać curry i pozostałe płatki migdałowe. Do sosu przełożyć przygotowane frykadelki, posypać natką pietruszki i podawać z kaszą kuskus.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Kukurydza
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wołowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Tymianek
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 70
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 45

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Owoce
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 96
Ostatnio komentowane przepisy
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Kukurydza
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wołowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Tymianek
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 70
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 45

Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Owoce
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 96



Składniki
- 50 dag mielonego mięsa indyczego
- 1 czerstwa bułka
- 1 biała cebula
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 1 jajko
- 1 łyżeczka curry
- 2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
- ¾ szklanki śmietanki kremówki
- 1 łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
- Natka pietruszki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać jajko, posiekaną cebulę, połowę płatków migdałowych i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać, formować kuleczki i obsmażyć na oleju złociście z każdej strony. Śmietanę wymieszać z mąka, rozprowadzić gorącym bulionem, zagotować, dodać curry i pozostałe płatki migdałowe. Do sosu przełożyć przygotowane frykadelki, posypać natką pietruszki i podawać z kaszą kuskus.