Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13197
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4941
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10899
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13197
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4941
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać jajko, posiekaną cebulę, połowę płatków migdałowych i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać, formować kuleczki i obsmażyć na oleju złociście z każdej strony. Śmietanę wymieszać z mąka, rozprowadzić gorącym bulionem, zagotować, dodać curry i pozostałe płatki migdałowe. Do sosu przełożyć przygotowane frykadelki, posypać natką pietruszki i podawać z kaszą kuskus.