Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykadelki indycze w migdałach

Frykadelki indycze w migdałach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17772

Dodano:

Odsłon: 2250

Wspaniały smak i aromat.

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa indyczego
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 biała cebula
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • ¾ szklanki śmietanki kremówki
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frykadelki indycze w migdałach

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać jajko, posiekaną cebulę, połowę płatków migdałowych i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać, formować kuleczki i obsmażyć na oleju złociście z każdej strony. Śmietanę wymieszać z mąka, rozprowadzić gorącym bulionem, zagotować, dodać curry i pozostałe płatki migdałowe. Do sosu przełożyć przygotowane frykadelki, posypać natką pietruszki i podawać z kaszą kuskus.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń