Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frykadelki z mozarellą i pomidorem pieczone w piekarniku z włoskim sosem koniecznie spróbujcie .
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 95
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2156
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 999
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 95
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2156
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 999
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem ,ketchupem ,bułką tartą i poszatkowaną na drobno cebulką,przyprawić solą i pieprzem,uformować 8 małych frykadelków,ułożyć je na blasze,przykryć folią do pieczenia i zapiekać 20 minut.Po 20 minutach wyjąć z piecyka i na każdym frykadelku położyć plaster pomidora i mozzarelli i zapiekać 5 minut,frykadelki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami posypanymi bazylią i kostką czosnkową knora.
sos:torebkę włoskiego sosu wymieszać 2 łyżkami wody i 1 łyżką oleju,dodać tymianek i bazylię polać nim upieczone frykadelki.Życzę smacznego.