Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frykadelki z mozarellą i pomidorem pieczone w piekarniku z włoskim sosem koniecznie spróbujcie .
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 913
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 473
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 913
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 473
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem ,ketchupem ,bułką tartą i poszatkowaną na drobno cebulką,przyprawić solą i pieprzem,uformować 8 małych frykadelków,ułożyć je na blasze,przykryć folią do pieczenia i zapiekać 20 minut.Po 20 minutach wyjąć z piecyka i na każdym frykadelku położyć plaster pomidora i mozzarelli i zapiekać 5 minut,frykadelki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami posypanymi bazylią i kostką czosnkową knora.
sos:torebkę włoskiego sosu wymieszać 2 łyżkami wody i 1 łyżką oleju,dodać tymianek i bazylię polać nim upieczone frykadelki.Życzę smacznego.