Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frykadelki z mozarellą i pomidorem pieczone w piekarniku z włoskim sosem koniecznie spróbujcie .
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68709
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68709
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem ,ketchupem ,bułką tartą i poszatkowaną na drobno cebulką,przyprawić solą i pieprzem,uformować 8 małych frykadelków,ułożyć je na blasze,przykryć folią do pieczenia i zapiekać 20 minut.Po 20 minutach wyjąć z piecyka i na każdym frykadelku położyć plaster pomidora i mozzarelli i zapiekać 5 minut,frykadelki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami posypanymi bazylią i kostką czosnkową knora.
sos:torebkę włoskiego sosu wymieszać 2 łyżkami wody i 1 łyżką oleju,dodać tymianek i bazylię polać nim upieczone frykadelki.Życzę smacznego.