Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Rozyczki kalafiora ugotuj w osolonej wodzie okolo 15min.wyjm i bobrze odsacz.
Cebule posiekaj,dodaj do miesa,wbij jajko,dodaj bulke tarta,posiekane pomidory i majeranek,ja dodaje 3-4 lyz zimnej wody lepiej wyrabia sie mieso dosmacz i szybko wyrob na jednolita mase
Nabieram male porcje masy i oblepiam nia rozyczki kalafiora,formujac frykadelki,nastepnie panieruje je w bulce tartej.
Smaze mieso na rumiano ze wszystkich stron,swietnie smakuja z kapusta pekinska z piklami.