Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8113
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2762
Polecam.
Odsłon: 1341
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8113
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2762
Polecam.
Odsłon: 1341
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Rozyczki kalafiora ugotuj w osolonej wodzie okolo 15min.wyjm i bobrze odsacz.
Cebule posiekaj,dodaj do miesa,wbij jajko,dodaj bulke tarta,posiekane pomidory i majeranek,ja dodaje 3-4 lyz zimnej wody lepiej wyrabia sie mieso dosmacz i szybko wyrob na jednolita mase
Nabieram male porcje masy i oblepiam nia rozyczki kalafiora,formujac frykadelki,nastepnie panieruje je w bulce tartej.
Smaze mieso na rumiano ze wszystkich stron,swietnie smakuja z kapusta pekinska z piklami.