Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym są wszystkim znane i nieco nudne. A gdyby tak zamienić miejscami składniki i stworzyć prawdziwe frykasiki? Rozpływające się w ustach, mięsne łódeczki wypełnione są aromatycznym farszem pieczarkowym. To danie stanie się prawdziwym hitem na każdym grillu czy imprezie rodzinnej!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 59
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 137
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3802
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 59
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 137
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3802
Składniki
Przygotuj nadzienie. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż do jej zrumienienia. Dołóż czosnek i wymieszaj. Następnie na patelnię dodaj pieczarki i gotuj do miękkości i odparowania nadmiaru wody przez ok. 3-4 minuty.
Dopraw całość do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i pietruszką. Smaż przez kolejne 2 minuty. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw zawartość do przestudzenia.
Przygotuj łódeczki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przenieś je do miski, razem z mięsem mielonym i jajkiem. Wyrabiaj całość przez kilkanaście minut, w połowie dodając zimną wodą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Masa powinna być elastyczna i jednolita. Uformuj płaskie kotlety, a następnie palcami zrób wgłębienie. Odkładaj łódeczki na blaszkę piekarnika wyłożonego papierem do pieczenia. Do wewnątrz powkładaj po 2-3 łyżki nadzienia. Piekarnik nastaw na temperaturę 200 st. Celsjusza. Wstaw blaszkę do pieca i piecz frykasiki przez 30-35 minut do gotowości mięsa. Danie wyjmij i natychmiast podawaj.