Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe niskokaloryczne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3452
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3750
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 559
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3452
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3750
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 559
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą.
2. Do naczynia wlewamy jogurt.
3. Doprawiamy przyprawami curry, kurkumą oraz czosnkiem.
4. Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy.
5. Dodajemy do jogurtu.
6. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do jogurtu.
7. Dokładnie mieszamy i zatapiamy w marynacie mięso, odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
8. Układamy w naczyniu żaroodpornym, tak żeby mięso było przykryte sosem.
9. Zapiekamy 30 minut pod przykryciem i 15 minut bez przykrycia.
10. Dekorujemy pomidorkami. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.