Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe niskokaloryczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą.
2. Do naczynia wlewamy jogurt.
3. Doprawiamy przyprawami curry, kurkumą oraz czosnkiem.
4. Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy.
5. Dodajemy do jogurtu.
6. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do jogurtu.
7. Dokładnie mieszamy i zatapiamy w marynacie mięso, odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
8. Układamy w naczyniu żaroodpornym, tak żeby mięso było przykryte sosem.
9. Zapiekamy 30 minut pod przykryciem i 15 minut bez przykrycia.
10. Dekorujemy pomidorkami. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.