Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe niskokaloryczne.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 105
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 105
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą.
2. Do naczynia wlewamy jogurt.
3. Doprawiamy przyprawami curry, kurkumą oraz czosnkiem.
4. Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy.
5. Dodajemy do jogurtu.
6. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do jogurtu.
7. Dokładnie mieszamy i zatapiamy w marynacie mięso, odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
8. Układamy w naczyniu żaroodpornym, tak żeby mięso było przykryte sosem.
9. Zapiekamy 30 minut pod przykryciem i 15 minut bez przykrycia.
10. Dekorujemy pomidorkami. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.