Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe niskokaloryczne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą.
2. Do naczynia wlewamy jogurt.
3. Doprawiamy przyprawami curry, kurkumą oraz czosnkiem.
4. Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy.
5. Dodajemy do jogurtu.
6. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do jogurtu.
7. Dokładnie mieszamy i zatapiamy w marynacie mięso, odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
8. Układamy w naczyniu żaroodpornym, tak żeby mięso było przykryte sosem.
9. Zapiekamy 30 minut pod przykryciem i 15 minut bez przykrycia.
10. Dekorujemy pomidorkami. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.