Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne , pyszne i syte danie :)
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2843
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2843
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Frytki smażymy na złoty kolor, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w plasterki. Pieczarki, cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy sos sojowy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i przesmażamy do całkowitego odparowania płynu. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do naczynia żaroodpornego na dno wykładamy frytki i polewamy częścią sosu. Następnie wykładamy przesmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki. Na wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Wykładamy na talerze i polewamy pozostałą częścią sosu. SMACZNEGO.