Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne , pyszne i syte danie :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Frytki smażymy na złoty kolor, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w plasterki. Pieczarki, cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy sos sojowy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i przesmażamy do całkowitego odparowania płynu. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do naczynia żaroodpornego na dno wykładamy frytki i polewamy częścią sosu. Następnie wykładamy przesmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki. Na wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Wykładamy na talerze i polewamy pozostałą częścią sosu. SMACZNEGO.