Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne , pyszne i syte danie :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 973
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 497
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 973
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 497
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 148
Składniki
Frytki smażymy na złoty kolor, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w plasterki. Pieczarki, cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy sos sojowy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i przesmażamy do całkowitego odparowania płynu. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do naczynia żaroodpornego na dno wykładamy frytki i polewamy częścią sosu. Następnie wykładamy przesmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki. Na wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Wykładamy na talerze i polewamy pozostałą częścią sosu. SMACZNEGO.