Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne , pyszne i syte danie :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Frytki smażymy na złoty kolor, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w plasterki. Pieczarki, cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy sos sojowy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i przesmażamy do całkowitego odparowania płynu. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do naczynia żaroodpornego na dno wykładamy frytki i polewamy częścią sosu. Następnie wykładamy przesmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki. Na wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Wykładamy na talerze i polewamy pozostałą częścią sosu. SMACZNEGO.