Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne , pyszne i syte danie :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1428
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458613
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1711
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1428
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458613
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1711
Składniki
Frytki smażymy na złoty kolor, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w plasterki. Pieczarki, cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy sos sojowy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i przesmażamy do całkowitego odparowania płynu. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Do naczynia żaroodpornego na dno wykładamy frytki i polewamy częścią sosu. Następnie wykładamy przesmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki. Na wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu rozpuszczenia się sera. Wykładamy na talerze i polewamy pozostałą częścią sosu. SMACZNEGO.