Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to klasyczne danie kuchni bieszczadzkiej i podkarpackiej, z wpływami kuchni łemkowskiej. Fuczki to proste placki z ciasta naleśnikowego z zaskakującym dodatkiem kiszonej kapusty. Istnieją różne wersje tej potrawy – jedni dodają surową kiszoną kapustę, drudzy ją wcześniej obgotowują. Dawniej mleko kozie było oryginalną bazą do tworzenia tych placków, ale z powodzeniem sprawdzi się klasyczne mleko krowie, a nawet roślinne. Fuczki warto obsypać majerankiem, cząbrem lub kminkiem, które są wskazane w potrawach z kiszoną kapustą. Usmażone placki możesz polać kwaśną śmietaną lub domowym sosem czosnkowym.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 424
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1186
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32449
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 424
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1186
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32449
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Składniki
Dzień wcześniej płatki owsiane wsyp do miski i zalej chłodną, przegotowaną wodą. Zalane płatki owsiane odstaw do napęcznienia na całą noc.
Na drugi dzień do płatków osianych dodaj sok z cytryny, miód i jogurt naturalny.
Owoce umyj, pokrój i dorzuć do surówki. Dodaj orzechy i pestki dyni. Składniki wymieszaj. Smacznego!