Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania danie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 276
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 57
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 452
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 276
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 57
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 452
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Zamrożony szpinak podgrzewać z dodatkiem soli powoli pod przykryciem. Kiedy cały lód stopi się, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10 minut.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na lekko kremowy kolor, często mieszając, aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę dodać do szpinaku i dobrze wymieszać.
Podawać gorące, z dodatkiem sera pleśniowego i świeżo mielonego pieprzu.