Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania danie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Zamrożony szpinak podgrzewać z dodatkiem soli powoli pod przykryciem. Kiedy cały lód stopi się, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10 minut.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na lekko kremowy kolor, często mieszając, aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę dodać do szpinaku i dobrze wymieszać.
Podawać gorące, z dodatkiem sera pleśniowego i świeżo mielonego pieprzu.