Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli ze szpinakiem

Fusilli ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 637

Dodano:

Odsłon: 685

Szybkie i proste do przygotowania danie.

Składniki

  • Makaron fusilli 400 g
  • Szpinak mrożony 450 g
  • Czosnek 3 ząbki
  • Ser pleśniowy 100 g
  • Sól
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Zamrożony szpinak podgrzewać z dodatkiem soli powoli pod przykryciem. Kiedy cały lód stopi się, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10 minut.

  3. Mąkę uprażyć na suchej patelni na lekko kremowy kolor, często mieszając, aby się nie przypaliła.

  4. Uprażoną mąkę dodać do szpinaku i dobrze wymieszać.

  5. Podawać gorące, z dodatkiem sera pleśniowego i świeżo mielonego pieprzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń