Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania danie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Zamrożony szpinak podgrzewać z dodatkiem soli powoli pod przykryciem. Kiedy cały lód stopi się, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10 minut.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na lekko kremowy kolor, często mieszając, aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę dodać do szpinaku i dobrze wymieszać.
Podawać gorące, z dodatkiem sera pleśniowego i świeżo mielonego pieprzu.