Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste do przygotowania danie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 87
Dziś do pracy.
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 121
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 298
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 87
Dziś do pracy.
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 121
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 298
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Zamrożony szpinak podgrzewać z dodatkiem soli powoli pod przykryciem. Kiedy cały lód stopi się, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez około 10 minut.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na lekko kremowy kolor, często mieszając, aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę dodać do szpinaku i dobrze wymieszać.
Podawać gorące, z dodatkiem sera pleśniowego i świeżo mielonego pieprzu.