Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gà Sốt Cam, czyli kurczak w sosie pomarańczowym. Dziś niedzielny obiad w wersji koreańsko-wietnamskiej. Po gęstej zupie z cukinii (Hobak Gochujang – pewnie wkrótce na blogu), okazało się, że lodówka jest wyczyszczona z czegokolwiek, z wysiłkiem znalazłem tam kurczaka i kilka pomarańczy. A więc czas na nieoczywiste połączenie drobiowego mięsa i słodyczy pomarańczy. Do dzieła!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Składniki marynaty (za wyjątkiem mąki) dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut.
Następnie kurczaka obtoczyć w mące.
W woku rozgrzać olej i usmażyć kurczaka na złoty kolor. Zdjąć z ognia.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć 30 sekund anyż, chili i startą skórkę z pomarańczy.
Wlać na patelnię bulion, sok z pomarańczy, sos sojowy oraz cukier.
Całość przelać do woka, w którym jest kurczak. Smażyć całość jeszcze przez chwilę.
Zdjąć z ognia, udekorować tajską bazylią. Podawać z ryżem.