Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie!!! dzisiaj przyrządzimy makaron, ale troszkę inaczej. Zrobimy zapiekane gniazdka makaronowe z sosem mięsno-pomidorowym.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Składniki
Na patelni roztopiłam łyżkę masła, wrzucam posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dorzucam drobno pokrojony czosnek. Chwilę smażę i dodaję mięso. gdy straci swój surowy kolor, wlewam wino i duszę wszystko, aż płyn w większości odparuje.
W oddzielnym garnku gotuję makaron według przepisu na opakowaniu, tak aby był al dente.
Do mięsa dodaję pomidory, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dobrze mieszam i nadal duszę.
Makaron przelewam na durszlaku zimną wodą i co jakiś czas wstrząsam, tak aby kluseczki nie posklejały się ze sobą.
Naczynie żaroodporne smaruje masłem. Za pomocą widelca w niewielkiej miseczce kręcę nieduże gniazdka z makaronu i przenoszę je do naczynia. W środek każdego gniazdka nakładam porcję sosu mięsnego. Posypuję tartym żółtym serem i zapiekam w 180 stopniach przez 15 – 20 minut. Smacznego!!!