Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie!!! dzisiaj przyrządzimy makaron, ale troszkę inaczej. Zrobimy zapiekane gniazdka makaronowe z sosem mięsno-pomidorowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Składniki
Na patelni roztopiłam łyżkę masła, wrzucam posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dorzucam drobno pokrojony czosnek. Chwilę smażę i dodaję mięso. gdy straci swój surowy kolor, wlewam wino i duszę wszystko, aż płyn w większości odparuje.
W oddzielnym garnku gotuję makaron według przepisu na opakowaniu, tak aby był al dente.
Do mięsa dodaję pomidory, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dobrze mieszam i nadal duszę.
Makaron przelewam na durszlaku zimną wodą i co jakiś czas wstrząsam, tak aby kluseczki nie posklejały się ze sobą.
Naczynie żaroodporne smaruje masłem. Za pomocą widelca w niewielkiej miseczce kręcę nieduże gniazdka z makaronu i przenoszę je do naczynia. W środek każdego gniazdka nakładam porcję sosu mięsnego. Posypuję tartym żółtym serem i zapiekam w 180 stopniach przez 15 – 20 minut. Smacznego!!!