Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie tygodnia są dla nas wyjątkowo zwariowane więc i czasu na gotowanie mamy dość mało. Jeśli u Was jest podobnie to dzisiejszy przepis jest w 100 % dla Was. Osobiście korzystam zawsze z gotowych gnocchi – przeważnie tych z Biedronki – nie mam na tyle czasu żeby je przygotowywać samemu a te są na prawdę bardzo dobre. Do tego wystarczy, że dodacie trochę warzyw lub sosu pomidorowego i pyszny obiad gotowy!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2177
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 143
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2177
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 143
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze kawałki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubym oczku cebulkę kroimy w piórka. Na patelni roztapiamy masło i szklimy cebulkę, następnie dodajemy marchewkę i różyczki brokułu. Całość chwilę podsmażamy i dolewamy wodę. Przykrywamy o gotujemy kilka minut żeby warzywa zmiękły.
Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe kluseczki przekładamy do warzyw. Dolewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy bez przykrycia jeszcze przez 3-4 minuty. Posypujemy koperkiem i natką pietruszki.