Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie tygodnia są dla nas wyjątkowo zwariowane więc i czasu na gotowanie mamy dość mało. Jeśli u Was jest podobnie to dzisiejszy przepis jest w 100 % dla Was. Osobiście korzystam zawsze z gotowych gnocchi – przeważnie tych z Biedronki – nie mam na tyle czasu żeby je przygotowywać samemu a te są na prawdę bardzo dobre. Do tego wystarczy, że dodacie trochę warzyw lub sosu pomidorowego i pyszny obiad gotowy!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4131
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1841
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4131
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1841
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze kawałki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubym oczku cebulkę kroimy w piórka. Na patelni roztapiamy masło i szklimy cebulkę, następnie dodajemy marchewkę i różyczki brokułu. Całość chwilę podsmażamy i dolewamy wodę. Przykrywamy o gotujemy kilka minut żeby warzywa zmiękły.
Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe kluseczki przekładamy do warzyw. Dolewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy bez przykrycia jeszcze przez 3-4 minuty. Posypujemy koperkiem i natką pietruszki.