Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziołowe kluseczki, doskonale smakują z sosem serowym
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 74
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 72
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 74
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 72
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy do nich mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz jajko. Świeżą bazylię oraz tymianek drobno siekamy, wrzucamy to do miski z pozostałymi składnikami. Dosypujemy do tego zioła prowansalskie, czosnek granulowany, sól oraz pieprz (ilość ziół można zwiększyć bądź zmniejszyć według uznania).
Zawartość miski mieszamy i wyrabiamy z tego jednolite ciasto. Dzielimy je na kawałki i formujemy z nich wałeczki. Z każdego wałeczka odrywamy kawałki i formujemy walce. Każdy walec przyciskamy widelcem, tworząc charakterystyczny wzorek.
W garnku zagotowujemy osoloną wodą i wrzucamy do niej gnocchi. Gotujemy ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię wody. Dobrze smakuje z sosem serowym.