Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Kapustę sparzyć, zdjąć listki. ugotować kaszę. Cebule pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w talarki, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem około 10 minut. Pozostałość kapusty i marchewkę zmielić.
Ugotowaną kasze, pieczarki, kapustę z marchewką wymieszać. Do masy wbić 2 jajka, wymieszać. Całość przyprawić.
Masę zawinąć w liście kapusty (muszą być (miękkie). Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.