Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie koperkowym. Zasmakuje każdemu.
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 387
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 260
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2772
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 387
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 260
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2772
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia .
Kapustę białą szatkujemy i gotujemy około 5 minut od zagotowywania . Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia .
Pieczarki kroimy w pół plasterki i smażymy do odparowania wody na maśle . Pozostawiamy do wystygnięcia .
Gdy wszystko mamy zimne przekładamy do jednej wspólnej miski dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy . Dokładnie mieszamy .
Z gotowego farszu formujemy gołąbki (około 80 do 100 g) o podłużnym kształcie , następnie obsmażamy na niewielkiej ilości oleju . Gdy mamy obsmażone odkładamy na bok .
Na tej samej patelni co obsmażali my gołąbki robimy sos .
Do patelni wlewamy bulion lub wodę , zagotowujemy i wlewamy mieszaninę wody+ śmietany +mąki , mieszamy dodajemy posiekany koperek . Gotujemy go zgęstnienia sosu , doprawiamy do smaku . Gdy sos mamy gotowy wkładamy gołąbki i dusimy na małym ogniu około 30 do 40 minut .
Gotowe gołąbki podajemy od razu po zrobieniu , uduszeniu .