Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki drobiowe we włoskiej kapuście ze świeżymi pomidorami z szybkowara...

gołąbki drobiowe we włoskiej kapuście ze świeżymi pomidorami z szybkowara...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1485

Dodano:

Odsłon: 3077

gołąbki z szybkowara są delikatne, smaczne, nie rozwalają się................SMACZNEGO!!!

Składniki

  • kapusta włoska 1 duża
  • mięso mielone drobiowe 3/4 kg
  • jajka 2 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego 1 opakowanie
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • kucharek 2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
  • koperek siekany 1 pęczek
  • ryż ugotowany 4 woreczki
  • woda 2 szklanki
  • pomidory 1 kg
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • woda 1/2 szklanki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. pomidory umyć, pokroić na kawałki ze skórką i w dzbanku miksera zmiksować dokładnie

  2. ryż w woreczkach ugotować i odsączyć z wody, w misce mielone drobiowe dokładnie wymieszać z pieprzem, przyprawą do mielonego, jajkami, kucharkiem, ryżem, koperkiem, utartym czosnkiem w moździerzu

  3. z kapusty włoskiej wyciąć głąb i parzyć główkę w gotującej wodzie ściągając liście z główki, delikatnie ściąć gruby nerw i nakładać porcje mięsa i ciasno zawijać gołąbki

  4. do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć rozkładane sitko (kapusta sie nie przypali), na sitku układać gołąbki, wlać zmiksowane pomidory, wlać wodę 2 szklanki, szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

  5. gołąbki przełożyć do miski, wywar wlać do rondla, wymieszać rózgą ze śmietaną, wodą, mąką i doprowadzić do zagotowania, doprawić przyprawą w płynie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ugotujiprzetestuj 30 listopada 2017 Ja przez 35 minut gotuję rolady wołowe w szybkowarze.
Czy to nie za długo dla gołąbków w delikatnej, włoskiej kapuście?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń