Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki z szybkowara są delikatne, smaczne, nie rozwalają się................SMACZNEGO!!!
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20217
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3989
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19090
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20217
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3989
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19090
Składniki
pomidory umyć, pokroić na kawałki ze skórką i w dzbanku miksera zmiksować dokładnie
ryż w woreczkach ugotować i odsączyć z wody, w misce mielone drobiowe dokładnie wymieszać z pieprzem, przyprawą do mielonego, jajkami, kucharkiem, ryżem, koperkiem, utartym czosnkiem w moździerzu
z kapusty włoskiej wyciąć głąb i parzyć główkę w gotującej wodzie ściągając liście z główki, delikatnie ściąć gruby nerw i nakładać porcje mięsa i ciasno zawijać gołąbki
do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć rozkładane sitko (kapusta sie nie przypali), na sitku układać gołąbki, wlać zmiksowane pomidory, wlać wodę 2 szklanki, szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
gołąbki przełożyć do miski, wywar wlać do rondla, wymieszać rózgą ze śmietaną, wodą, mąką i doprowadzić do zagotowania, doprawić przyprawą w płynie