Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki na liściach winogronowych

Gołąbki na liściach winogronowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17782

Dodano:

Odsłon: 445

Smakują wybornie, warto ten przepis wypróbować.

Składniki

  • Składniki na farsz:
  • Kasza jęczmienna ½ kg
  • Ziemniaki starte ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Liście winogronowe z solanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło do pieczenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki na liściach winogronowych

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę zaparzyć wrzątkiem, dodać starte ziemniaki i posiekaną zrumienioną na maśle cebulę. Przyprawić do smaku. Gotowy farsz wykładać na liściach winogronowych

  2. i zwijać zgrabne gołąbki.

  3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, smarując każdą warstwę masłem.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń