Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z ryżem. Czas ich przygotowanie jest znacznie krótszy, a połączenie mięsa mielonego z nietuzinkowymi dodatkami wynosi ich smak na wyższy poziom. Jedyne, o czym musisz pamiętać, robiąc gołąbki po azjatycku to prawidłowe zblanszowanie liści kapusty pekińskiej. Ponieważ są bardzo delikatnie, trzymaj je we wrzątku nie dłużej niż 2 minuty. Gołąbki po azjatycku możesz zaserwować z sosem sojowym połączonym z cukrem, olejem sezamowym i kilkoma łyżeczkami przyprawy chili.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101159
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5699
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101159
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5699
Składniki
Mięso przełóż do miski. Dodaj do niego sos sojowy, ostrygowy, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.
Na samym końcu do mięsa dorzuć posiekany szczypiorek i ponownie wymieszaj.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli, następnie wyłącz palnik. Do gorącej wody włóż liście kapusty i pozostaw na 1-2 minuty. Zblanszowane liście wyłóż na talerz i odstaw do przestudzenia.
Na ciepłe liście kapusty wykładaj porcje farszu i zawijaj jak gołąbki.
Gołąbki gotuj na parze przez 15-20 minut.