Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z ryżem. Czas ich przygotowanie jest znacznie krótszy, a połączenie mięsa mielonego z nietuzinkowymi dodatkami wynosi ich smak na wyższy poziom. Jedyne, o czym musisz pamiętać, robiąc gołąbki po azjatycku to prawidłowe zblanszowanie liści kapusty pekińskiej. Ponieważ są bardzo delikatnie, trzymaj je we wrzątku nie dłużej niż 2 minuty. Gołąbki po azjatycku możesz zaserwować z sosem sojowym połączonym z cukrem, olejem sezamowym i kilkoma łyżeczkami przyprawy chili.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20143
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 567
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7165
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20143
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 567
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7165
Składniki
Mięso przełóż do miski. Dodaj do niego sos sojowy, ostrygowy, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.
Na samym końcu do mięsa dorzuć posiekany szczypiorek i ponownie wymieszaj.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli, następnie wyłącz palnik. Do gorącej wody włóż liście kapusty i pozostaw na 1-2 minuty. Zblanszowane liście wyłóż na talerz i odstaw do przestudzenia.
Na ciepłe liście kapusty wykładaj porcje farszu i zawijaj jak gołąbki.
Gołąbki gotuj na parze przez 15-20 minut.