Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 263
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 263
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Składniki
Kapustę trzeba obgotować we wrzątku, odsączyć, rozdzielić liście i ściąć ich grube części. Ryż gotujemy na sypko. Cebulę siekamy i obsmażamy na oleju, wymieszamy z mięsem i ryżem, a następnie doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano.
Na liście kładziemy farsz, zwijając w małe gołąbki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Każdego gołąbka posypujemy startą marchwią na dużych oczkach. Następnie zalewamy je osoloną wrzącą wodą (2 szklanki) i wstawiamy do piekarnika.
SOS: do posiekanej i podsmażonej cebuli na oleju dodajemy koncentrat, rozprowadzamy dwiema szklankami gorącej wody, dalej śmietanę, przyprawy i doprowadzamy do zagotowania. Smak sosu powinien wyjść słodko- kwaśny.
Gdy już prawie cała woda odparuje z gołąbków, zalewamy je sosem pomidorowym, zakrywamy np. liśćmi z kapusty i zapiekamy jeszcze przez kwadrans. Smacznego!