Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, koniecznie musicie posmakować. Kotlety mielone w liściu kapusty, to jest to czego szukacie na danie świąteczne.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29315
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29315
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jedno jajka całe, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, dodaję ugotowany ryż, wyrabiam masę mięsną.
2. Kapustę obgotowuję w wodzie, następnie dzielę na liście. Z każdego liścia usuwam twarde części. 3. Na każdym liściu kapusty, układam cienko mięso, tworząc prostokąt z mięsa.
4. Kapustę zawijam, przyciskając ręką, tak żeby powstał nam cienki kształt prostokąta. 5. Kotlety panieruję w roztrzepanymi widelcem jajkach, następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i ziemniakami. 7. Smacznego.