Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, koniecznie musicie posmakować. Kotlety mielone w liściu kapusty, to jest to czego szukacie na danie świąteczne.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3844
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 102
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 395
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 100
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 42
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3844
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 102
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 395
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 100
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 42
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jedno jajka całe, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, dodaję ugotowany ryż, wyrabiam masę mięsną.
2. Kapustę obgotowuję w wodzie, następnie dzielę na liście. Z każdego liścia usuwam twarde części. 3. Na każdym liściu kapusty, układam cienko mięso, tworząc prostokąt z mięsa.
4. Kapustę zawijam, przyciskając ręką, tak żeby powstał nam cienki kształt prostokąta. 5. Kotlety panieruję w roztrzepanymi widelcem jajkach, następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i ziemniakami. 7. Smacznego.