Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, koniecznie musicie posmakować. Kotlety mielone w liściu kapusty, to jest to czego szukacie na danie świąteczne.
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jedno jajka całe, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, dodaję ugotowany ryż, wyrabiam masę mięsną.
2. Kapustę obgotowuję w wodzie, następnie dzielę na liście. Z każdego liścia usuwam twarde części. 3. Na każdym liściu kapusty, układam cienko mięso, tworząc prostokąt z mięsa.
4. Kapustę zawijam, przyciskając ręką, tak żeby powstał nam cienki kształt prostokąta. 5. Kotlety panieruję w roztrzepanymi widelcem jajkach, następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i ziemniakami. 7. Smacznego.