Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i zdrowe danie na obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14009
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5834
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14009
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5834
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, oddzielić większe liście, i sparzyć we wrzątku, po czym odsączyć i ostudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli, ostudzić i połączyć z mięsem, zmiażdżonym czosnkiem i zeszkloną cebulą. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. W między czasie przygotować garnek na parę (garnek zalać wodą ¾ objętości). Na przygotowane liście kapusty kłaść farsz, zwijać zgrabne gołąbki i układać na sicie w garnku na parę. Gotować około 50 minut do miękkości kapusty. Gotowe gołąbki wyłożyć na talerze i polać sosem pomidorowym. SMACZNEGO!