Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki wiejskie na parze

Gołąbki wiejskie na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16037

Dodano:

Odsłon: 5507

Sycące i zdrowe danie na obiad.

Składniki

  • Kapusta włoska 1 główka
  • Mięso mielone z indyka 30 dag
  • Mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • Ryż ¾ szklanki
  • Vegeta do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek 1 ząbek
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sos pomidorowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, oddzielić większe liście, i sparzyć we wrzątku, po czym odsączyć i ostudzić. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli, ostudzić i połączyć z mięsem, zmiażdżonym czosnkiem i zeszkloną cebulą. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. W między czasie przygotować garnek na parę (garnek zalać wodą ¾ objętości). Na przygotowane liście kapusty kłaść farsz, zwijać zgrabne gołąbki i układać na sicie w garnku na parę. Gotować około 50 minut do miękkości kapusty. Gotowe gołąbki wyłożyć na talerze i polać sosem pomidorowym. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń