Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię dogadzać mojej rodzince. Przepis na gołąbki jest prosty, a gołąbki smaczne. Polecam
garnek, nóż, blaszka, miska, łyżka,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 611
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 611
Składniki
Suszone grzyby zalać na godzinę wrząca wodą, a bułki kajzerki namoczyć w mleku, nastepnie odcisnąć. Grzyby po godzinie odcisnąć i drobno posiekać, kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek obrać, następnie drobno pokroić. Mięso mielone przełożyć do miski dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać odciśnięte bułki, jajko, sól i pieprz do smaku oraz przyprawę do mielonego. Dodać grzyby i ugotowaną kaszę, wymieszać do połączenia składników. Do całości dodać majeranek rozgnieciony w dłoniach i ponownie wymieszać. Kapustę blanszujemy we wrzątku, ściągając liść po liściu, odsączamy. Liście napełniamy farszem mięsno grzybowym, zawijamy gołąbki. Gotowe gołąbki układamy na wysmarowaną olejem blachę i podsmażymy do miękkości. Podajemy z ketchupem lub w sosie pomidorowym. Smacznego
Gołąbki na blasze gotowe do podsmażenia.
Gołąbki po podsmażeniu gotowe do podania.