Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał przez przypadek jak byłam chora, a w lodówce były jakieś niedobitki jedzenia. Połączenie wszystkiego okazało sie sukcesem :)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40576
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 953
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 236
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3283
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40576
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 953
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 236
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3283
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Gotujemy kaszę do momentu aż będzie lekko rozgotowana. Pamietajmy, że kasza pęczak zawsze będzie twardsza niż ryż więc trzeba dłużej gotować. Żeby nie tracić czasu drobno siekamy cebulkę i smażymy na masełku. Obgotowujemy kapustę i stopniowo obdzieramy z liści.
Mieszamy mięso z kaszą, solą, pieprzem,cebulą i posiekanymi grzybami. Napełniamy liście kapusty farszem i układamy w garnku. Zalewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do momentu aż kapusta będzie na wpół miękka. Wyjmujemy gołąbki z wody i dodajemy do niej koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Żeby lekko zagęścić sos dodajemy śmietanę lub mąkę, wrzucamy do środka gołąbki i gotujemy do miękkości. Smacznego!!!