Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał przez przypadek jak byłam chora, a w lodówce były jakieś niedobitki jedzenia. Połączenie wszystkiego okazało sie sukcesem :)
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1104
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 195
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1173
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1104
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 195
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1173
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Gotujemy kaszę do momentu aż będzie lekko rozgotowana. Pamietajmy, że kasza pęczak zawsze będzie twardsza niż ryż więc trzeba dłużej gotować. Żeby nie tracić czasu drobno siekamy cebulkę i smażymy na masełku. Obgotowujemy kapustę i stopniowo obdzieramy z liści.
Mieszamy mięso z kaszą, solą, pieprzem,cebulą i posiekanymi grzybami. Napełniamy liście kapusty farszem i układamy w garnku. Zalewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do momentu aż kapusta będzie na wpół miękka. Wyjmujemy gołąbki z wody i dodajemy do niej koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Żeby lekko zagęścić sos dodajemy śmietanę lub mąkę, wrzucamy do środka gołąbki i gotujemy do miękkości. Smacznego!!!