Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno ryżowym w sosie pomidorowym.
Farsz do gołąbków:
Ryż gotujemy na sypko, opłukane, odciśnięte mięso mielimy, dodajemy ostudzony ryż i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
W gorącej wodzie parzymy przygotowaną wcześniej główkę kapusty z której zdejmiemy 26 sparzonych liści, oraz 4-5 liści do wyłożenia dna garnka w którym będą gotować się gołąbki, oraz do ich przykrycia. Ze sparzonych liści i farszu formujemy gołąbki zawijając każdego w liść kapusty. Na dno garnka układamy liście kapusty. Na tak przygotowane dno układamy uformowane gołąbki, posypujemy drobno pokrojoną marchwią i zieleniną, przykrywamy liśćmi kapusty i zalewamy wcześniej ugotowaną wodą z pastą rosołową i przecierem pomidorowym. Doprowadzamy do zagotowania się wywaru z gołąbkami, gotujemy na małym ogniu 1-1,5 godziny do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba.
Smacznego!!!
Czasami mam ochotę na pikantne dania , wiec tym razem zrobiłem gołąbki z nutk...
Odsłon: 625
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 90
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdr...
Odsłon: 57
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 2305
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste ciasto kokosowe, gdzie kokosowa war...
Odsłon: 179
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 90
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdr...
Odsłon: 57
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 2305
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste ciasto kokosowe, gdzie kokosowa war...
Odsłon: 179
Składniki
Farsz do gołąbków: Ryż gotujemy na sypko, opłukane, odciśnięte mięso mielimy, dodajemy ostudzony ryż i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
W gorącej wodzie parzymy przygotowaną wcześniej główkę kapusty z której zdejmiemy 26 sparzonych liści, oraz 4-5 liści do wyłożenia dna garnka w którym będą gotować się gołąbki, oraz do ich przykrycia. Ze sparzonych liści i farszu formujemy gołąbki zawijając każdego w liść kapusty. Na dno garnka układamy liście kapusty. Na tak przygotowane dno układamy uformowane gołąbki, posypujemy drobno pokrojoną marchwią i zieleniną, przykrywamy liśćmi kapusty i zalewamy wcześniej ugotowaną wodą z pastą rosołową i przecierem pomidorowym. Doprowadzamy do zagotowania się wywaru z gołąbkami, gotujemy na małym ogniu 1-1,5 godziny do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Dania główne
Filet z indyka nadziewany
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Aromatyczne Włoskie bolognese
Pyszne spaghetti bolognese prosto ze stolicy jedzenia -Rzymu Obiad dla 4 osób...
Odsłon: 52
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 90