Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno ryżowym w sosie pomidorowym.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25757
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2783
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1335
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25757
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2783
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1335
Składniki
Farsz do gołąbków: Ryż gotujemy na sypko, opłukane, odciśnięte mięso mielimy, dodajemy ostudzony ryż i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
W gorącej wodzie parzymy przygotowaną wcześniej główkę kapusty z której zdejmiemy 26 sparzonych liści, oraz 4-5 liści do wyłożenia dna garnka w którym będą gotować się gołąbki, oraz do ich przykrycia. Ze sparzonych liści i farszu formujemy gołąbki zawijając każdego w liść kapusty. Na dno garnka układamy liście kapusty. Na tak przygotowane dno układamy uformowane gołąbki, posypujemy drobno pokrojoną marchwią i zieleniną, przykrywamy liśćmi kapusty i zalewamy wcześniej ugotowaną wodą z pastą rosołową i przecierem pomidorowym. Doprowadzamy do zagotowania się wywaru z gołąbkami, gotujemy na małym ogniu 1-1,5 godziny do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba. Smacznego!!!