Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16251
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16251
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5190
Składniki
Liście kapusty obgotować we wrzątku ok. 30 min. Wyciągnąć i przestudzić. Usunąć zgrubienia z liści. Mięso podsmażyć na oleju. Przyprawić. Ryż ugotować, wsypać do miski i połączyć z mięsem. Doprawić i wbić jajko. Wymieszać dokładnie. Na liście kłaść gotowy farsz i zwijać gołąbki. Przygotować wywar: Zagotować wodę z kostkami, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Dno garnka wyłożyć liściami. Na liściach ułożyć gołąbki i zalać je bulionem. Gotować ok. godzinę.