Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4739
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 76
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 90
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4739
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 76
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 90
Składniki
Liście kapusty obgotować we wrzątku ok. 30 min. Wyciągnąć i przestudzić. Usunąć zgrubienia z liści. Mięso podsmażyć na oleju. Przyprawić. Ryż ugotować, wsypać do miski i połączyć z mięsem. Doprawić i wbić jajko. Wymieszać dokładnie. Na liście kłaść gotowy farsz i zwijać gołąbki. Przygotować wywar: Zagotować wodę z kostkami, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Dno garnka wyłożyć liściami. Na liściach ułożyć gołąbki i zalać je bulionem. Gotować ok. godzinę.