Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne gołąbki z młodej kapusty, wypełnione farszem mięsno - ryżowym z dodatkiem polskich prawdziwków, suszonych pomidorów i świeżego koperku, zapiekane w bulionie z przecierem pomidorowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Składniki
Z kapusty wycinamy głąb, a liście parzymy w lekko osolonej wodzie. Ryż gotujemy al dente. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym. Do zeszklonej cebulki dodajemy opłukane z solnej zalewy prawdziwki i smażymy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości, a następnie studzimy zawartość naczynia.
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mięsa wraz z suszonymi pomidorami oraz ostudzoną cebulką i prawdziwkami. Do zmielonych składników dodajemy ugotowany ryż, posiekany drobno koperek, mieszamy i doprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Powstały farsz nakładamy na sparzone liście kapusty, zawijamy i układamy ściśle w brytfance wyłożonej kapustą. Gołąbki zalewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 60 minut. Życzę smacznego! :)