Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne gołąbki z młodej kapusty, wypełnione farszem mięsno - ryżowym z dodatkiem polskich prawdziwków, suszonych pomidorów i świeżego koperku, zapiekane w bulionie z przecierem pomidorowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5402
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 917
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11855
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5402
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 917
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11855
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1362
Składniki
Z kapusty wycinamy głąb, a liście parzymy w lekko osolonej wodzie. Ryż gotujemy al dente. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym. Do zeszklonej cebulki dodajemy opłukane z solnej zalewy prawdziwki i smażymy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości, a następnie studzimy zawartość naczynia.
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mięsa wraz z suszonymi pomidorami oraz ostudzoną cebulką i prawdziwkami. Do zmielonych składników dodajemy ugotowany ryż, posiekany drobno koperek, mieszamy i doprawiamy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Powstały farsz nakładamy na sparzone liście kapusty, zawijamy i układamy ściśle w brytfance wyłożonej kapustą. Gołąbki zalewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 60 minut. Życzę smacznego! :)