Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka

Golonka

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1181

Dodano:

Odsłon: 55081

Golonka ala Kuron

Składniki

  • Golonki, 1 duza lub 2 mniejsze
  • Lisc lalrowy, 3
  • ziele angielskie, 8 ziaren
  • chili, pol lyzeczki
  • chrzan, ewentualnie
  • BEJCA
  • piwo, 1 szklanka
  • ocet, 1 lyzka
  • musztarda, 1 lyzka,z ziarnami gorczycy
  • kminek, 1 lyzka
  • pieprz, 1 lyzka
  • Ewentualnie rozmaryn, 2 galazki
  • czosnek, 12 zabkow,6 do gotowania,6 posiekanych do bejcy
  • miod, 3 lyzki
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Golonka

Przygotowanie

  1. Oczyszczone i umyte golonki gotowac w przyprawach do czasu az mieso zacznie odchodzic od kosci.

  2. Przygotuj bejce,dokladnie mieszajac wszystkie skladniki.

  3. Golonki po ugotowaniu wyjmujemy do brytfanny w ktorej ma sie dopiekac,nacinamy skorke,ja skore calkiem sciagam ,nacieramy bejca golonke reszta bejcy podlewamy wlewamy do brytfanny

  4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do190 stopni okolo 50 min

  5. Podajemy z pieczonymi ziemniakami,chrzanem,lub zeby bylo zdrowiej z salatami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń