Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka warta grzechu. Przepis M.Kuronia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27837
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27837
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Przygotowałem solankę do marynowania mięsa. Do dużego naczynia wlałem około 1,5 l zimnej wody. Dodałem obraną, pokrojoną w plastry marchew, pietruszkę, cebulę oraz główkę czosnku przekrojoną na pół. Następnie przyprawy i zioła: liście laurowe, ziele angielskie, goździki, ziarna czarnego pieprzu oraz 4 łyżki soli. Całość wymieszałem do rozpuszczenia się soli. Golonki zanurzyłem w marynacie. Naczynie za foliowałem i odstawiłem na 48 godzi do lodówki. Po 48 godzinach mięso wyjąłem z marynaty. Przełożyłem do garnka, zalałem świeżą wodą, dodałem taki sam zestaw świeżych warzyw, ziół i przypraw jak do marynaty oraz pozostałe 2 łyżeczki soli. Gotowałem na małym ogniu 120 minut. Po ugotowaniu golonki przełożyłem do naczynia żaroodpornego. Wymieszałem składniki bejcy, posmarowałem nią golonki. Zapiekałem 150min. w temperaturze 160 stopni C.