Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zrobiłam takie danie i wyszło pyszne polecam...
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1042
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1042
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Składniki
Mięso umyć, obrać z błon i pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, posolić i oprószyć pieprzem. Zrumienić z każdej strony.
W garnku roztopić masło i zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać umyte i pokrojone rydze. Gotować do odparowania wody. Dodać bulion i chwilę pogotować.
Rydze połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, ang. ziele paprykę i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Uzupełniać wodę w trakcie gotowania.
Śmietanę połączyć z mąką i zalać potrawę. Gotować mieszając ok. 5 min. na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Życzę smacznego :)