Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zrobiłam takie danie i wyszło pyszne polecam...
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Mięso umyć, obrać z błon i pokroić w większą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, posolić i oprószyć pieprzem. Zrumienić z każdej strony.
W garnku roztopić masło i zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać umyte i pokrojone rydze. Gotować do odparowania wody. Dodać bulion i chwilę pogotować.
Rydze połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, ang. ziele paprykę i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Uzupełniać wodę w trakcie gotowania.
Śmietanę połączyć z mąką i zalać potrawę. Gotować mieszając ok. 5 min. na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Życzę smacznego :)