Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam z kaszą jęczmienną oraz surówką z pomidora i serem mozzarellą. Mięso wyszło pyszne i kruche.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4603
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12429
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5690
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7059
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4603
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12429
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5690
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7059
Składniki
Od golonek indyczych oddzielić kość,
pokroić na dwie części,
obsypać składnikami z opisu wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę.
Po godzinie podlać przegotowaną wodą dodać kalafior
i piec jeszcze pół godziny w 250 stopniach, co jakiś czas obracając mięso.