Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podałam z kaszą jęczmienną oraz surówką z pomidora i serem mozzarellą. Mięso wyszło pyszne i kruche.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 307
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 235
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 251
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 111
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 525
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 307
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 235
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 251
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 111
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 525
Składniki
Od golonek indyczych oddzielić kość,
pokroić na dwie części,
obsypać składnikami z opisu wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę.
Po godzinie podlać przegotowaną wodą dodać kalafior
i piec jeszcze pół godziny w 250 stopniach, co jakiś czas obracając mięso.