Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonki indycze bez kości zapiekane z kalafiorem.

Golonki indycze bez kości zapiekane z kalafiorem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 866

Dodano:

Odsłon: 1279

Podałam z kaszą jęczmienną oraz surówką z pomidora i serem mozzarellą. Mięso wyszło pyszne i kruche.

Składniki

  • 3 golonki indycze,
  • 1 łyżka przyprawy Delikat,
  • szczypta pieprzu kolorowego,
  • 0,5 łyżki przyprawy pomidorki ziołowe z czosnkiem,
  • 0,5 łyżki ulubionej przyprawy w formie jarzynki,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej,
  • 3/4 - te szklanki wody,
  • 200 g kalafiora.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Od golonek indyczych oddzielić kość,

  2. pokroić na dwie części,

  3. obsypać składnikami z opisu wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso.

  4. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę.

  5. Po godzinie podlać przegotowaną wodą dodać kalafior

  6. i piec jeszcze pół godziny w 250 stopniach, co jakiś czas obracając mięso.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń