Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, zdrowy, pożywny, smakowity jak dla mnie obiad. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a czasami zdarza się, że jest go za mało.
Babcia Magdy Gessler była Rosjanką, więc kto jak nie polska restauratorka, na...
Odsłon: 43888
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 68
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 146
Szukasz przekąski na wieczór filmowy albo do zabrania ze sobą na spacer? Wypr...
Odsłon: 1037
Babcia Magdy Gessler była Rosjanką, więc kto jak nie polska restauratorka, na...
Odsłon: 43888
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 68
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 146
Szukasz przekąski na wieczór filmowy albo do zabrania ze sobą na spacer? Wypr...
Odsłon: 1037
Składniki
Ziemniaki obieramy wstawiamy posolone na ogień i gotujemy. W międzyczasie gotujemy jajka, w moim przypadku na twardo. Bierzemy odpowiedniej wielkości rondelek, rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i podsmażamy na złocisty kolor. Następnie wsypujemy 2 płaskie łyżki mąki pszennej, dodajemy sól i pieprz i rumienimy w tłuszczu. Dolewamy bulionu warzywnego, dodajemy chrzanu, natki pietruszki, zagotowujemy zaprawiamy śmietaną i sos jest gotowy. Obieramy ugotowane jajka, wkładamy do sosu aby nie wystygły i podajemy wraz z ziemniakami puree i fasolką szparagową, oblaną bułką tartą z masłem. Smacznego.