Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, zdrowy, pożywny, smakowity jak dla mnie obiad. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a czasami zdarza się, że jest go za mało.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 581
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 245
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 581
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 245
Składniki
Ziemniaki obieramy wstawiamy posolone na ogień i gotujemy. W międzyczasie gotujemy jajka, w moim przypadku na twardo. Bierzemy odpowiedniej wielkości rondelek, rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i podsmażamy na złocisty kolor. Następnie wsypujemy 2 płaskie łyżki mąki pszennej, dodajemy sól i pieprz i rumienimy w tłuszczu. Dolewamy bulionu warzywnego, dodajemy chrzanu, natki pietruszki, zagotowujemy zaprawiamy śmietaną i sos jest gotowy. Obieramy ugotowane jajka, wkładamy do sosu aby nie wystygły i podajemy wraz z ziemniakami puree i fasolką szparagową, oblaną bułką tartą z masłem. Smacznego.