Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowana pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym

Grillowana pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1445

Dodano:

Odsłon: 201

Danie bardzo proste w przygotowani, ale jakże smaczne!

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowana pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować wg. przepisu na opkowaniu.

  2. Na głębokiej patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, wrzucić mrożone grzyby, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości (ok.20 min.) podprawić zahartowaną wywarem śmietaną, posolić i popieprzyć do smaku.

  3. Pokroić pierś z indyka na zgrabne plastry i grillować na patelni lub grillu elektrycznym, ja takiego własnie użyłam. Taki grill jest o tyle lepszy, że zamykam mięso i jest poddane od razu dużej temperaturze jednocześnie z dwóch stron. Dzięki temu mięso pozostaje soczyste.

  4. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń