Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo proste w przygotowani, ale jakże smaczne!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1856
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254148
Polecam.
Odsłon: 1513
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1856
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254148
Polecam.
Odsłon: 1513
Składniki
Kaszę ugotować wg. przepisu na opkowaniu.
Na głębokiej patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, wrzucić mrożone grzyby, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości (ok.20 min.) podprawić zahartowaną wywarem śmietaną, posolić i popieprzyć do smaku.
Pokroić pierś z indyka na zgrabne plastry i grillować na patelni lub grillu elektrycznym, ja takiego własnie użyłam. Taki grill jest o tyle lepszy, że zamykam mięso i jest poddane od razu dużej temperaturze jednocześnie z dwóch stron. Dzięki temu mięso pozostaje soczyste.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)