Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i kolorowe danie, którego przygotowanie nie zajmie dłużej niż 15 minut. Danie idealne na letni posiłek. Ważne jest również to, że podczas jego przygotowanie my nie musimy gotować się razem z nim w kuchni
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Piersi kurczaka dokładnie nacieramy marynatą. Ja odstawiłam na całą noc, ale wystarczy kilka minut. Mięso grillujemy, najłatwiej na grillu elektrycznym. Z zielonych szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Układamy w parowarze, lekko oprószamy solą. Parujemy 4-5 minut. Serek kroimy w drobną kostkę, mieszamy go z marynowaną cebulą, olejem. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Posypujemy natką pietruszki. Do salaterki wrzucamy pokrojoną sałatę lodową, rukolę i cykorię. Na sałacie wykładamy serek wymieszany z olejem i cebulą. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Całość oprószamy kolorowym pieprzem. Delikatnie mieszamy przed podaniem. Na talerze wykładamy szparagi na nich układamy pierś z kurczaka. Obok układamy sałatkę. Smacznego.