Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mięsno-serowe to propozycja dla tych, co szukają alternatyw dla klasycznych polskich dań. Niesamowicie sycące, soczyste i aromatyczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Namocz bułkę w letniej wodzie. Kiedy będzie już całkiem miękka, dokładnie odciśnij nadmiar wody i rozdrobnij bułkę widelcem.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle, aż się zeszkli. Natkę pietruszki także drobno posiekaj.
Do dużej miski przełóż mięso mielone. Dodaj przygotowaną bułkę, podsmażoną cebulę razem z tłuszczem, posiekaną natkę, a następnie wbij jajko. Dodaj słodką paprykę, majeranek i sól do smaku. Wszystko dokładnie wyrób ręką, aż masa będzie jednolita i zwarta.
Camembert pokrój na małe kawałeczki.
Wilgotnymi dłońmi formuj kotlety, a do środka każdego włóż kawałek sera. Dokładnie zlep kotleta, aby ser był całkowicie otoczony mięsem.
Kotlety obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu z obu stron aż będą złociste i apetycznie rumiane.