Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-04-2011
Aromatyczna marynata
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3856
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 505
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3856
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 281
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 505
Składniki
Wszystkie skladniki procz poledwicy wymieszac razem. Pol szklanki powstalej marynaty zachowac, reszte polaczyc z miesem. Marynowac okolo 10 min (maksymalnie do 8 godzin). Grillowac na srednim "ogniu" po 2 minuty z kazdej strony. Nastepnie Przelozyc mieso w miejsce gdzie jest nizsza temperatura i mieso nie bedzie bezposrednio w ogniu. Jesli grill posiada pokrywe to przykryc nia mieso, jesli nie to uzyc folii aluminiowej. Grillowac okolo 15 min, przewracajac i smarujac zachowana marynata co kilka minut.(temperatura miesa w srodku powinna miec okolo 63stC) Gotowe mieso ulozyc na desce do krojenia, owinac folia aluminiowa i pozostawic na okolo 5 min (Zapobiega to utracie "soku") Po uplywie tego czasu pokroic mieso na plastry (powinno byc lekko rozowe w srodku)