Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-04-2011
Aromatyczna marynata
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74376
Składniki
Wszystkie skladniki procz poledwicy wymieszac razem. Pol szklanki powstalej marynaty zachowac, reszte polaczyc z miesem. Marynowac okolo 10 min (maksymalnie do 8 godzin). Grillowac na srednim "ogniu" po 2 minuty z kazdej strony. Nastepnie Przelozyc mieso w miejsce gdzie jest nizsza temperatura i mieso nie bedzie bezposrednio w ogniu. Jesli grill posiada pokrywe to przykryc nia mieso, jesli nie to uzyc folii aluminiowej. Grillowac okolo 15 min, przewracajac i smarujac zachowana marynata co kilka minut.(temperatura miesa w srodku powinna miec okolo 63stC) Gotowe mieso ulozyc na desce do krojenia, owinac folia aluminiowa i pozostawic na okolo 5 min (Zapobiega to utracie "soku") Po uplywie tego czasu pokroic mieso na plastry (powinno byc lekko rozowe w srodku)