Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie mięsko z chrupiącą skórką. Dobra alternatywa dla osób, którym znudziło się mięsko z piersi kurczaka. Zrobione na elektrycznym grillu jest o wiele zdrowsze niż z grilla w ogrodzie, ponieważ mięsko nie wsiąknie toksycznych oparów jakie się wytwarzają z węgla i podpałek... Spróbujcie sami!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4344
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4344
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Składniki
Mięso: Filety oczyścić z tłuszczu. Posypać przyprawą, polać olejem żeby mięso nie wyschło i odstawić na godzinkę do lodówki. Układać na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grillować po ok. 7 min z każdej strony. Ja po ułożeniu mięsa na grillu zamykam górna pokrywę, wtedy mięsko mam usmażone od razu z dwóch stron :)
Mizeria: pomidorki umyć, przekroić na połówki i włożyć do miseczki. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do pokrojonych pomidorków. Całość doprawić solą i pieprzem, zalać jogurtem i wymieszać.