Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie mięsko z chrupiącą skórką. Dobra alternatywa dla osób, którym znudziło się mięsko z piersi kurczaka. Zrobione na elektrycznym grillu jest o wiele zdrowsze niż z grilla w ogrodzie, ponieważ mięsko nie wsiąknie toksycznych oparów jakie się wytwarzają z węgla i podpałek... Spróbujcie sami!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2525
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2988
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101999
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2525
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2988
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101999
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6386
Składniki
Mięso: Filety oczyścić z tłuszczu. Posypać przyprawą, polać olejem żeby mięso nie wyschło i odstawić na godzinkę do lodówki. Układać na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grillować po ok. 7 min z każdej strony. Ja po ułożeniu mięsa na grillu zamykam górna pokrywę, wtedy mięsko mam usmażone od razu z dwóch stron :)
Mizeria: pomidorki umyć, przekroić na połówki i włożyć do miseczki. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do pokrojonych pomidorków. Całość doprawić solą i pieprzem, zalać jogurtem i wymieszać.