Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane filety z udek kurczaka z mizerią z pomidorków koktajlowych ze szczypiorkiem

Grillowane filety z udek kurczaka z mizerią z pomidorków koktajlowych ze szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4357

Dodano:

Odsłon: 995

Pyszne, miękkie mięsko z chrupiącą skórką. Dobra alternatywa dla osób, którym znudziło się mięsko z piersi kurczaka. Zrobione na elektrycznym grillu jest o wiele zdrowsze niż z grilla w ogrodzie, ponieważ mięsko nie wsiąknie toksycznych oparów jakie się wytwarzają z węgla i podpałek... Spróbujcie sami!

Składniki

  • 4 filety z udka kurczaka
  • trzy łyżki oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • pół pęczka szczypiorku lub więcej jak lubicie
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny lub śmietana
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grillowane filety z udek kurczaka z mizerią z pomidorków koktajlowych ze szczypiorkiem

Przygotowanie

  1. Mięso: Filety oczyścić z tłuszczu. Posypać przyprawą, polać olejem żeby mięso nie wyschło i odstawić na godzinkę do lodówki. Układać na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grillować po ok. 7 min z każdej strony. Ja po ułożeniu mięsa na grillu zamykam górna pokrywę, wtedy mięsko mam usmażone od razu z dwóch stron :)

  2. Mizeria: pomidorki umyć, przekroić na połówki i włożyć do miseczki. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do pokrojonych pomidorków. Całość doprawić solą i pieprzem, zalać jogurtem i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń