Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane warzywa z melonem i halloumi

Grillowane warzywa z melonem i halloumi

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 2386

Dodano:

Odsłon: 512

Grillowana cukinia, patison, melon i ser halloumi. Choć to bardzo proste danie to prezentuje się fantastycznie i świetnie smakuje.

Składniki

  • Cukinia - 1szt
  • Patison - 4 małe
  • Melon - 1 szt
  • Ser halloumi - 250g
  • Olej
  • Pieprz ziołowy
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grillowane warzywa z melonem i halloumi

Przygotowanie

  1. Melona obieramy, kroimy w plastry i wydrążamy środek. Smarujemy z obi stron olejem.

    Cukinię kroimy w plastry, patisona w plastry lub na połówki, smarujemy olejem, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.

    Halloumi kroimy w plastry i również smarujemy olejem. Ja używałam halloumi z chilii, ale może być również naturalne.

  2. Przygotowałam to danie na grillu elektrycznym, ale można oczywiście na tradycyjnym - trzeba umieścić warzywa na tackach aluminiowych.

    Warzywa i melona grillujemy, aż będą lekko miękkie - najlepiej najpierw położyć patisona (robi się najdłużej), potem melona i cukinię. Gdy są już gotowe można przygotować ser - grillujemy go po 2 minuty z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń