Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana cukinia, patison, melon i ser halloumi. Choć to bardzo proste danie to prezentuje się fantastycznie i świetnie smakuje.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2763
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18687
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 725
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2763
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18687
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 725
Składniki
Melona obieramy, kroimy w plastry i wydrążamy środek. Smarujemy z obi stron olejem. Cukinię kroimy w plastry, patisona w plastry lub na połówki, smarujemy olejem, posypujemy solą i pieprzem ziołowym. Halloumi kroimy w plastry i również smarujemy olejem. Ja używałam halloumi z chilii, ale może być również naturalne.
Przygotowałam to danie na grillu elektrycznym, ale można oczywiście na tradycyjnym - trzeba umieścić warzywa na tackach aluminiowych. Warzywa i melona grillujemy, aż będą lekko miękkie - najlepiej najpierw położyć patisona (robi się najdłużej), potem melona i cukinię. Gdy są już gotowe można przygotować ser - grillujemy go po 2 minuty z obu stron.