Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana cukinia, patison, melon i ser halloumi. Choć to bardzo proste danie to prezentuje się fantastycznie i świetnie smakuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Melona obieramy, kroimy w plastry i wydrążamy środek. Smarujemy z obi stron olejem. Cukinię kroimy w plastry, patisona w plastry lub na połówki, smarujemy olejem, posypujemy solą i pieprzem ziołowym. Halloumi kroimy w plastry i również smarujemy olejem. Ja używałam halloumi z chilii, ale może być również naturalne.
Przygotowałam to danie na grillu elektrycznym, ale można oczywiście na tradycyjnym - trzeba umieścić warzywa na tackach aluminiowych. Warzywa i melona grillujemy, aż będą lekko miękkie - najlepiej najpierw położyć patisona (robi się najdłużej), potem melona i cukinię. Gdy są już gotowe można przygotować ser - grillujemy go po 2 minuty z obu stron.