Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 382
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36208
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 382
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm (powinno wyjść 6 plastrów). Plastry karczku lekko rozbić, a następnie posypać solą i pieprzem. Do szklanki wlać olej, pikantny ketchup, sok z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę i roztarty ze szczyptą soli czosnek, ostrą paprykę w proszku i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować rozbite plastry karczku. Zamarynowany karczek włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie ułożyć karczek na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut, po 10 minut na jednej stronie. Podawać z musztardą, pieczywem i dowolną sałatką