Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku zamiast miodownika przygotuj piernikowca! Składa się z pysznych wa...
Odsłon: 2598
Zapiekanka grecka to warstwowa zapiekanka przygotowana na bazie mięsa mielone...
Odsłon: 70
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 22
W tym roku zamiast miodownika przygotuj piernikowca! Składa się z pysznych wa...
Odsłon: 2598
Zapiekanka grecka to warstwowa zapiekanka przygotowana na bazie mięsa mielone...
Odsłon: 70
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 22
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm (powinno wyjść 6 plastrów). Plastry karczku lekko rozbić, a następnie posypać solą i pieprzem. Do szklanki wlać olej, pikantny ketchup, sok z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę i roztarty ze szczyptą soli czosnek, ostrą paprykę w proszku i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować rozbite plastry karczku. Zamarynowany karczek włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie ułożyć karczek na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut, po 10 minut na jednej stronie. Podawać z musztardą, pieczywem i dowolną sałatką