Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne udka z kurczaka w stylu koreańskim, lekko słodkawe, pikantne, z fajną glazurą.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 861
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1757
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6271
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 861
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1757
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6271
Składniki
Udka zamarynować około 20 min w sosie sojowym z imbirem i olejem sezamowym. Można trzymać dłużej w lodówce. Wrzucić na średnio gorącego grilla, podpiec z obu stron, ale nie piec do końca.
Składniki na glazurę wymieszać, jak już udka się podpieką, posmarować je glazurą z obu stron, piec dalej. Dodawać więcej glazury w trakcie grillowania. Uważać, żeby glazura się nie spaliła, trzeba od czasu do czasu obracać mięso. Po upieczeniu posypać ziarnami sezamu.