Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne udka z kurczaka w stylu koreańskim, lekko słodkawe, pikantne, z fajną glazurą.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 57
Składniki
Udka zamarynować około 20 min w sosie sojowym z imbirem i olejem sezamowym. Można trzymać dłużej w lodówce. Wrzucić na średnio gorącego grilla, podpiec z obu stron, ale nie piec do końca.
Składniki na glazurę wymieszać, jak już udka się podpieką, posmarować je glazurą z obu stron, piec dalej. Dodawać więcej glazury w trakcie grillowania. Uważać, żeby glazura się nie spaliła, trzeba od czasu do czasu obracać mięso. Po upieczeniu posypać ziarnami sezamu.