Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne udka z kurczaka w stylu koreańskim, lekko słodkawe, pikantne, z fajną glazurą.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11812
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 453
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 117
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 680
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11812
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 453
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 117
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 680
Składniki
Udka zamarynować około 20 min w sosie sojowym z imbirem i olejem sezamowym. Można trzymać dłużej w lodówce. Wrzucić na średnio gorącego grilla, podpiec z obu stron, ale nie piec do końca.
Składniki na glazurę wymieszać, jak już udka się podpieką, posmarować je glazurą z obu stron, piec dalej. Dodawać więcej glazury w trakcie grillowania. Uważać, żeby glazura się nie spaliła, trzeba od czasu do czasu obracać mięso. Po upieczeniu posypać ziarnami sezamu.