Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne udka z kurczaka w stylu koreańskim, lekko słodkawe, pikantne, z fajną glazurą.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103539
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5878
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5874
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103539
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5878
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5874
Składniki
Udka zamarynować około 20 min w sosie sojowym z imbirem i olejem sezamowym. Można trzymać dłużej w lodówce. Wrzucić na średnio gorącego grilla, podpiec z obu stron, ale nie piec do końca.
Składniki na glazurę wymieszać, jak już udka się podpieką, posmarować je glazurą z obu stron, piec dalej. Dodawać więcej glazury w trakcie grillowania. Uważać, żeby glazura się nie spaliła, trzeba od czasu do czasu obracać mięso. Po upieczeniu posypać ziarnami sezamu.