Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne udka z kurczaka w stylu koreańskim, lekko słodkawe, pikantne, z fajną glazurą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1677
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3792
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1677
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3792
Składniki
Udka zamarynować około 20 min w sosie sojowym z imbirem i olejem sezamowym. Można trzymać dłużej w lodówce. Wrzucić na średnio gorącego grilla, podpiec z obu stron, ale nie piec do końca.
Składniki na glazurę wymieszać, jak już udka się podpieką, posmarować je glazurą z obu stron, piec dalej. Dodawać więcej glazury w trakcie grillowania. Uważać, żeby glazura się nie spaliła, trzeba od czasu do czasu obracać mięso. Po upieczeniu posypać ziarnami sezamu.