Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka naszpikowana kolorowymi warzywami i posypana mozzarellą wygląda pięknie i smakuje pysznie. Danie to możemy zrobić bez wychodzenia z domu na patelni grillowej i cieszyć się grillowaną potrawą mimo niesprzyjającej aury.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 207
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 523
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 207
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 523
Składniki
Na głęboki talerz wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, starty imbir, skórkę z cytryny, chili, drobno posiekane listki rozmarynu i szafran, mieszamy. Do mieszanki oleju i ziół wkładamy piersi kurczaka, dokładnie nacieramy mięso. Następnie mięso posypujemy ze wszystkich stron przyprawami i nacieramy. Odstawiamy na 15-30 minut.
W czasie, gdy mięso się marynuje przygotowujemy warzywa. Cebulę i cukinię cienko szatkujemy. Kolorowe papryki kroimy w paski.
Piersi nacinamy w kilku miejscach. W nacięcia wkładamy warzywa.
Piersi układamy na rozgrzanej żeliwnej patelni grillowej, podsmażamy 5 minut. Następnie piersi posypujemy startym serem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i dopiekamy przez 10-15 minut. Mięso podajemy z kaszą, ryżem lub quinoa.