Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smacznego i soczystego łososia z grilla w aromatycznej marynacie, podawanego z kaszą bulgur i warzywami.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Na początku przygotowujemy marynatę do ryby: Do miseczki dodajemy olej rzepakowy, sos sojowy, płaską łyżeczkę kminku i dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy dla odpowiedniego połączenia składników.
Łososia pozbawiamy skóry, dzielimy na porcje, przekładamy do naczynia i zalewamy je wcześniej przygotowaną marynatą. Tak przygotowaną rybę wkładamy na około godzinę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Czerwoną paprykę kroimy w kostkę, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak pokrojone warzywa podsmażamy na oleju rzepakowym, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie dusimy przez chwilę, aby odpowiednio zmiękły.
Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Po ugotowaniu dodajemy ją do podduszonych warzyw, mieszamy i doprawiamy całość sosem sojowym.
Kawałki zamarynowanego łososia grillujemy około 3 minut z każdej strony.
Życzę smacznego! :)