Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Groch łuskany podany z boczkiem, kiełbasą i polędwicą /a właściwie z wędlinami zalegającymi w lodówce/ duszone z pomidorami i doprawione na pikantnie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Groch łuskany płuczemy, zalewamy wodą /do poziomu grochu/, solimy i gotujemy 25-30 min. Odcedzamy. W czasie gdy groch będzie się gotował na głęboką patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek i podsmażamy aż wytopi się tłuszcz. Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek i smażymy 2-3 min. mieszając by się nie przypaliły. Następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i polędwicę i oprószamy harissą /ok. 0,5 łyżeczki/. Gdy kiełbasa się zrumieni dodajemy groch, zmiksowane pomidory, natkę suszonej kolendry i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i harissą. Dusimy do czasu aż groch będzie miękki ale nie rozgotowany na pulpę. Danie podajemy z pieczywem - najlepiej smakuje z bagietką czosnkową.