Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka bardzo uwielbia pierogi, a wersja bezglutenowa bardzo im zasmakowała.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15837
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15837
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej wyszło jej niecałe pół szklanki).
Rozwałkujemy i szklanką wykrawamy kółka. Napełniamy dobrze zmielonym serem i sklejamy. Ja wszystko robię ręcznie, bez żadnych sprzętów jak to teraz w modzie, aby były idealne :)
W między czasie wyrabiania pierogów gotujemy większy garnek wody z odrobiną soli.
Posklejane pierożki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do momentu wypłynięcia.
Do podania na smalcu podsmażamy cebulkę i polewamy pierożki. :)