Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka bardzo uwielbia pierogi, a wersja bezglutenowa bardzo im zasmakowała.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 803
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 803
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12538
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej wyszło jej niecałe pół szklanki).
Rozwałkujemy i szklanką wykrawamy kółka. Napełniamy dobrze zmielonym serem i sklejamy. Ja wszystko robię ręcznie, bez żadnych sprzętów jak to teraz w modzie, aby były idealne :)
W między czasie wyrabiania pierogów gotujemy większy garnek wody z odrobiną soli.
Posklejane pierożki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do momentu wypłynięcia.
Do podania na smalcu podsmażamy cebulkę i polewamy pierożki. :)