Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka bardzo uwielbia pierogi, a wersja bezglutenowa bardzo im zasmakowała.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 429
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 153
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22797
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 5400
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 429
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 153
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22797
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 5400
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej wyszło jej niecałe pół szklanki).
Rozwałkujemy i szklanką wykrawamy kółka. Napełniamy dobrze zmielonym serem i sklejamy. Ja wszystko robię ręcznie, bez żadnych sprzętów jak to teraz w modzie, aby były idealne :)
W między czasie wyrabiania pierogów gotujemy większy garnek wody z odrobiną soli.
Posklejane pierożki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do momentu wypłynięcia.
Do podania na smalcu podsmażamy cebulkę i polewamy pierożki. :)