Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę tę można serwować z makaronem lub ryżem. Jak kto woli... za każdym razem jest pyszna.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 518
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2551
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1865
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1093
Świąteczne smaki.
Odsłon: 150
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1721
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 518
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2551
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1865
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1093
Świąteczne smaki.
Odsłon: 150
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1721
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do głębokiego talerza. W kubku mieszamy marynatę: pół łyżeczki sosu sojowo -grzybowego z dressingiem, solimy, pieprzymy, dolewamy oliwy - wszystko mieszamy, wylewamy na kurczaka - dokładnie mieszamy. Kurczaka odstawiamy do lodówki na 15-20 min. W tym czasie: cebulę obieramy, szatkujemy; cukinię obieramy, kroimy w paseczki, umyte pieczarki kroimy na ćwiartki, zamrożone grzybki wrzucamy na sitko i płuczemy pod strumieniem chłodnej wody. Na patelni rozpuszczamy masło, smażymy kurczaka, po tym jak już nie będzie surowy dorzucamy cebulkę, która się musi zeszklić. Po chwili cukinię, pieczarki i na koniec grzybki. Smażymy chwilkę, żeby woda się trochę odparowała. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę podduszamy. Wylewamy na ciepły ryż lub makaron.