Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i bardzo aromatyczny. Propozycja na bezmięsny obiad
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2605
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, grzyby w grube plastry, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła. Zeszklić cebulę, dodać grzyby i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do grzybów dodać tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Na koniec sos zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczanym pure lub kaszą.