Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i bardzo aromatyczny. Propozycja na bezmięsny obiad
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19643
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19643
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, grzyby w grube plastry, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła. Zeszklić cebulę, dodać grzyby i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do grzybów dodać tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Na koniec sos zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczanym pure lub kaszą.