Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i bardzo aromatyczny. Propozycja na bezmięsny obiad
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15051
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45099
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15051
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45099
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, grzyby w grube plastry, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła. Zeszklić cebulę, dodać grzyby i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do grzybów dodać tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Na koniec sos zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczanym pure lub kaszą.