Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i bardzo aromatyczny. Propozycja na bezmięsny obiad
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10365
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10365
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336712
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423360
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, grzyby w grube plastry, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła. Zeszklić cebulę, dodać grzyby i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do grzybów dodać tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Na koniec sos zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczanym pure lub kaszą.