Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i bardzo aromatyczny. Propozycja na bezmięsny obiad
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 13412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4328
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 912
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1145
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4111
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 13412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4328
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 912
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1145
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4111
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, grzyby w grube plastry, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła. Zeszklić cebulę, dodać grzyby i czosnek, smażyć kilka minut. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do grzybów dodać tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut.
Na koniec sos zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniaczanym pure lub kaszą.