Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i sycący posiłek z dodatkiem królowej jesieni - dyni. Nie tylko dla miłośników dyniowych smaków. Zamiast świeżej dyni możemy użyć mrożonej.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2521
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2958
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101990
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2521
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2958
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101990
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6374
Składniki
Dynię obieramy ze skóry i usuwamy pestki. Miąższ kroimy w niewielką kostkę. Filet myjemy i kroimy w niewielką kostkę
. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rumienimy na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodajemy dynię oraz kawałki kurczaka i smażymy ok. 5 minut, cały czas mieszając.
Wlewamy ok. 400 ml wody i wsypujemy przyprawę (ilość według uznania). Doprowadzamy do wrzenia a następnie gotujemy na niewielkim ogniu ok. 15 min. Dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ugotowanym ryżem.