Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i sycący posiłek z dodatkiem królowej jesieni - dyni. Nie tylko dla miłośników dyniowych smaków. Zamiast świeżej dyni możemy użyć mrożonej.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23017
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 913
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104814
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 400
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23017
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 913
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104814
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 400
Składniki
Dynię obieramy ze skóry i usuwamy pestki. Miąższ kroimy w niewielką kostkę. Filet myjemy i kroimy w niewielką kostkę
. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rumienimy na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodajemy dynię oraz kawałki kurczaka i smażymy ok. 5 minut, cały czas mieszając.
Wlewamy ok. 400 ml wody i wsypujemy przyprawę (ilość według uznania). Doprowadzamy do wrzenia a następnie gotujemy na niewielkim ogniu ok. 15 min. Dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ugotowanym ryżem.