Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, mocno grzybowy. Gulasz można podać ze świeżym pieczywem lub kaszą. Rodzaj mięsa jest dowolny, jednak najlepsza będzie wołowina.
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2503
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 200
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18115
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5407
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2503
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 200
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18115
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5407
Składniki
Grzybki zalewamy szklanką wrzątku, moczymy 30 minut, a następnie odcedzamy zachowując wodę i drobno siekamy. Mięso kroimy w kostkę 2 x 2cm, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i suszonym tymiankiem. Odstawiamy na godzinę. Następnie mięso oprószamy mąką i partiami obsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę szalotki. Do szalotek wlewamy wino i gotujemy kilka minut. Całość wlewamy do mięsa, dodajemy wodę z moczenia grzybków, pokrojone grzybki, wlewamy bulion, dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Mięso gotujemy pod przykryciem, aż będzie miękkie mieszając często. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy do gulaszu pod koniec gotowania. Gulasz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!