Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, mocno grzybowy. Gulasz można podać ze świeżym pieczywem lub kaszą. Rodzaj mięsa jest dowolny, jednak najlepsza będzie wołowina.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 82
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Grzybki zalewamy szklanką wrzątku, moczymy 30 minut, a następnie odcedzamy zachowując wodę i drobno siekamy. Mięso kroimy w kostkę 2 x 2cm, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i suszonym tymiankiem. Odstawiamy na godzinę. Następnie mięso oprószamy mąką i partiami obsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę szalotki. Do szalotek wlewamy wino i gotujemy kilka minut. Całość wlewamy do mięsa, dodajemy wodę z moczenia grzybków, pokrojone grzybki, wlewamy bulion, dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Mięso gotujemy pod przykryciem, aż będzie miękkie mieszając często. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy do gulaszu pod koniec gotowania. Gulasz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!