Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak robie gulasz- to tylko taki ️🤌🏼 Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad. Najlepiej nadaje się ciemne miodowe piwko (dodaje słodyczy) ale może być każde. Pamiętajcie ze alkohol odparuje. Koniecznie spróbuj!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1Mięso kroimy w kostkę. 2Dodajemy przeciśnięty czosnek, wędzona paprykę, suszony czosnek, tymianek, zioła prowansalskie i pieprz. 3Odstawiam do lodówki na minimum 3h, najlepiej przygotować mięso rano lub dzien wcześniej Nie solę bo mięso może być twarde a potem dodam sos sojowy ————————- -Kroje cebule w piórka. -Na patelnie daje trochę smalcu. -Dodaje mięso podsmażam z jednej strony, przekręcam i zasypuje łyżeczką mąki aby potem zrobił się pyszny sosik. -Gdy mięsko będzie miało brązowy kolor, dodajemy cebule, sos sojowy i smażymy 5minut pod przykryciem. Mieszamy. -zalewamy piwem (szklanka) i pol szklanki wody. -Dusimy pod przykryciem. -Doprawiamy sosem i ziołami -Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
Kasze gotujemy i łączymy z buraczkami. Smacznego!