Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw oraz suszonych warzyw. Gulasz możemy podawać z różnego rodzaju kaszami, makaronem lub ziemniakami.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem, dokładnie mieszamy. Nagrzewamy większą patelnię razem z olejem i przekładamy mięso na gorącą patelnię. Smażymy do lekkiego zarumienienia się mięsa.
W między czasie kroimy cebulę w ćwierć plastry, paprykę w kostkę, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem.
Gdy mięso będzie zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa.
Podczas duszenia mięsa z warzywami przygotowujemy warzywny bulion. Zagotowujemy 2 litry wody z domową pastą rosołową, pokrojoną w kostkę marchwią, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem w ziarenkach i suszonymi warzywami. Gotujący się bulion doprawiamy suchymi przyprawami i dodajemy ciemny sos sojowy. Jak na patelni mięso i warzywa będą miękkie to przekładamy zawartość patelni do gotującego się bulionu, mieszamy i gotujemy około10 minut.
Całość zagęszczamy mąką pszenną i chwilę jeszcze gotujemy.
Ugotowany gulasz podajemy na gorąco z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego !!!