Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 430

Dodano:

Odsłon: 2416

Pomysł na obiad, gulasz wołowy w sosie własnym, kaszą i szparagami ???? Praktycznie sam się robi, wystarczy włożyć mięso do garnka i przyprawić. Serdecznie, polecam bo jest naprawdę pyszny. U nas gości bardzo często. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam!

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 1 średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 średnie marchewki
  • mięso wołowe 600g
  • 1łyżka pasty pomidorowej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu (możesz dać mniej na początku)
  • 1 płaska, niepełna łyżeczka soli (możesz dać mniej na początku)
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 500ml bulionu wołowego
  • mały pęczek natki pietruszki •mąka do obtoczenia mięsa
  • 4 łyżki oleju
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wołowy

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w drobną piórka. Czosnek rozgnieć nożem lub przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w talarki. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę (ja kupiłam już pokrojone) i obtocz w mące.

  2. W garnku rozgrzej 4 łyżki oleju i obsmaż mięso na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj cebulę, czosnek oraz pastę pomidorową. Lekko pomieszaj i smaż 2 minuty. Dodaj marchewkę, wszystkie przyprawy i całość zalej bulionem. Gotuj do miękkości mięsa, około 1-1,5 godziny.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 11 sierpnia Wykwintnie Pani gotuje :-)
Gulasz z kaszą to jedno z moich ulubionych dań.
Bardzo profesjonalnie , gratuluję :-)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Promocje na

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń