Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad, gulasz wołowy w sosie własnym, kaszą i szparagami ???? Praktycznie sam się robi, wystarczy włożyć mięso do garnka i przyprawić. Serdecznie, polecam bo jest naprawdę pyszny. U nas gości bardzo często. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 140
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 864
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 512
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 547
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 140
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 864
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 512
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 547
Składniki
Cebulę pokrój w drobną piórka. Czosnek rozgnieć nożem lub przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w talarki. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę (ja kupiłam już pokrojone) i obtocz w mące.
W garnku rozgrzej 4 łyżki oleju i obsmaż mięso na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj cebulę, czosnek oraz pastę pomidorową. Lekko pomieszaj i smaż 2 minuty. Dodaj marchewkę, wszystkie przyprawy i całość zalej bulionem. Gotuj do miękkości mięsa, około 1-1,5 godziny. Smacznego!