Pomysł na obiad, gulasz wołowy w sosie własnym, kaszą i szparagami ???? Praktycznie sam się robi, wystarczy włożyć mięso do garnka i przyprawić. Serdecznie, polecam bo jest naprawdę pyszny. U nas gości bardzo często. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam!
Gulasz wołowy
Składniki
- SKŁADNIKI:
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 średnie marchewki
- mięso wołowe 600g
- 1łyżka pasty pomidorowej
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 1 płaska łyżeczka pieprzu (możesz dać mniej na początku)
- 1 płaska, niepełna łyżeczka soli (możesz dać mniej na początku)
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- ½ łyżeczki papryki ostrej
- 500ml bulionu wołowego
- mały pęczek natki pietruszki mąka do obtoczenia mięsa
- 4 łyżki oleju
Składniki
- SKŁADNIKI:
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 średnie marchewki
- mięso wołowe 600g
- 1łyżka pasty pomidorowej
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 1 płaska łyżeczka pieprzu (możesz dać mniej na początku)
- 1 płaska, niepełna łyżeczka soli (możesz dać mniej na początku)
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- ½ łyżeczki papryki ostrej
- 500ml bulionu wołowego
- mały pęczek natki pietruszki mąka do obtoczenia mięsa
- 4 łyżki oleju

Etapy przygotowania
Cebulę pokrój w drobną piórka. Czosnek rozgnieć nożem lub przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w talarki. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę (ja kupiłam już pokrojone) i obtocz w mące.
W garnku rozgrzej 4 łyżki oleju i obsmaż mięso na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj cebulę, czosnek oraz pastę pomidorową. Lekko pomieszaj i smaż 2 minuty. Dodaj marchewkę, wszystkie przyprawy i całość zalej bulionem. Gotuj do miękkości mięsa, około 1-1,5 godziny. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 5650

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 945

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 244

Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33297
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Węgierska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Kurczak
- Podroby
- Przyprawy
- Czosnek
- Gulasze
Odsłon: 90
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 5650

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 945

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 244

Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33297
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Węgierska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Kurczak
- Podroby
- Przyprawy
- Czosnek
- Gulasze
Odsłon: 90



Składniki
- SKŁADNIKI:
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 średnie marchewki
- mięso wołowe 600g
- 1łyżka pasty pomidorowej
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 1 płaska łyżeczka pieprzu (możesz dać mniej na początku)
- 1 płaska, niepełna łyżeczka soli (możesz dać mniej na początku)
- ½ łyżeczki papryki słodkiej
- ½ łyżeczki papryki ostrej
- 500ml bulionu wołowego
- mały pęczek natki pietruszki mąka do obtoczenia mięsa
- 4 łyżki oleju
Cebulę pokrój w drobną piórka. Czosnek rozgnieć nożem lub przeciśnij przez praskę. Marchewki obierz i pokrój w talarki. Mięso pokrój w średniej wielkości kostkę (ja kupiłam już pokrojone) i obtocz w mące.
W garnku rozgrzej 4 łyżki oleju i obsmaż mięso na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj cebulę, czosnek oraz pastę pomidorową. Lekko pomieszaj i smaż 2 minuty. Dodaj marchewkę, wszystkie przyprawy i całość zalej bulionem. Gotuj do miękkości mięsa, około 1-1,5 godziny. Smacznego!