Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne danie jednogarnkowe. Gulasz warzywny z cukinią oraz lekką kiełbasą z piersi kurczaka to idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny.
Duża głęboka patelnia lub garnek
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Na początek polecam pokroić wszystkie składniki gulaszu, aby ułatwić sobie gotowanie. Marchewki i kiełbasę kroimy w plastry, cukinię w kostkę, paprykę w paski, a cebulę w półpiórka.
W dużej i głębokiej patelni (lub garnku) rozgrzewamy olej i szklimy pokrojoną cebulę. Kiedy ta się zeszkli, dodajemy marchewkę i smażymy ją przez około 4 minuty. Następnie dodajmy kiełbasę i smażymy kolejne 3 minuty. Dalej dodajemy pokrojone papryki, które smażymy około 2 minut.
Do warzyw i kiełbasy dodajemy pomidory krojone z puszki*, odrobinę wody, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojone cukinie i dusimy wszystko jeszcze przez około 7 - 8 minut. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i ewentualnie doprawiamy gulasz do smaku solą i pieprzem. * lub świeże pomidory bez skórki
Gulasz podajemy samodzielnie lub z dodatkiem pieczywa. Świetnie smakuje także w towarzystwie placków ziemniaczanych, ryżu lub kaszy.